Sunday, January 23, 2011

Penat

..Assalamualaikum...

Jawab salam dulu b4 baca post aku malam nie yee..
So, how's ur day? mine?...mmm..so tired LOL...

Actually dalam fikiran aku nie, byk sgt3 nk citer pasal ape yg jadi kat diri aku sepjg aku xupdate blog aku nie..Wlpn byk perkara best dari perkara xbest yg jadik tapi aku rasa mata mcm dah kene tarik dgn pengepit kain je mlm nie.huhu..

Skrg pn, aku tgh tahan ngantuk..Dah byk malam jugaklah aku tidow lewat akhir2 nie sbb dk baca blog kawan2 lama aku. Saja nk tau perkembangan dorg je..Aku postpone dulu ek citer yg aku rasa best masa aku bt dalam cuti nie. Aku gtau apa aku bt hari nie je k.

Hari nie, macam biasa aku pegi mengajar tuisyen dari jam 2.30ptg sampailah 5.30ptg.. Sepjg 3 jam lebih dk kat sana, punyelah penat sebab students aku makin hari makin nakal tahap dewa.Lebih2 lagi makin ramai yg daftar belajar kat sana. Mostly students aku bijak n talkative. Kalau aku nk bg explanation, dorg pun mulalah nk jadi cikgu mcm aku jgk..Aduiii...sakit kepala btol tapi aku tabahkan jgk hati aku mengajar dorg sbb aku pk masa kecik2 dulu, aku pn mcm tue jgk..maklumlah nk dptkan perhatian dr cikgu.hehehe...

Tapi walau apa pun, aku tetap hepy jadi cikgu sbb at the same time, aku boleh isi masa lapang aku dgn benda berfaedah bersama students yg aktif n kiut miut nie. =P

Oklah, setakat itu sahaja update blog mlm nie sbb mata pun rasa mcm dah letih sbb mengadap laptop + pakai spek mata jarang2.Kalau boleh, nk je tidow atas laptop nie.wuwuu~

Nway, sebelom aku akhiri citer aku mlm nie, i put a picture of my students kat tuisyen. Gambar kat bawah nie amik tahun lepas. =)

1 keping aku sempat amik sbb waktu nie dh nk balik..hee..- students year 1 last year

Gudnite semuaaa!!!!!
Have a sweet dream...
Daa... =)

nota jari manis; byk betul aku letak perkataan 'nie' dalam post.ngeh3..T__T

4 comments:

cik ungu said...

uiyohh..ni sume bakal budak2 cemerlang la nie ehh

fatynadia said...

jadi cikgu eh? bestnya boleh sampaikan ilmu pada orang lain kn

bebudak tu semua comey! mesti waktu mengajar pun geram cam nak cubit2 haha

anyways, have a nice day!

Anyss said...

cik ungu; insyaAllah...bakal best students satu hari nanti..ameen.. =)

Anyss said...

fatynadia; yupp, best ajar budak2 tapi penat sbb kene layan perangai sorg2..kdng2 nk tergelak tgk gelagat dorg yg lucu..talkative bebenor dorg nie.huhu..try r jdi cikgu 2yen wk2 cuti U nanti..wee~

nway, thx dear..have a nice day toO.. =)