Thursday, December 16, 2010

Futsal Dalam Ingatan

Assalamualaikum...

buat kawan2 bloggerku sekalian...

Tgh bt ape?dah makan belum? dh tlg mak cuci pinggan mangkuk kat dapur? kalau x, pegi cuci cepat! blh korg tambah pahala terus..hehehe..Aku xde keje nie sbb tue aku menaip malam nie.Kalau x, aku dk kacau adik aku dgn fb die jgk.hukhukhuk..

Sebenarnyer, aku rinduuuuu nk maen futsal lar!!! Masa belajar dulu, aku selalu jgk maen futsal demi menyihatkan bdn aku.Biarlah jarang2 aku sumbat gol pun janji aku puas dpt melalak dalam court futsal tue.huahuahua...Mula2 nk belajar maen futsal time tue, aku malu2 kucim jgk sbb masuk je court futsal, mcm2 saiz bdn lelaki aku tgk.hahaha..Tapi aku pegi gan coursemate aku jadi aku blh cover r sikit keayuan yg ada pada diri aku nie.gagaga....

Aih! bestlah plak menaip mlm nie mcm nk submit asgmnt kat lecturer plak.hihihi...Ok2, berbalik pada citer futsal tadi yee..Actually, aku nie xlah aktif sgt masa belajar dulu, yg aku tau, pegi kelas, balik kelas, bt asngmt, makan kat cafe, gosip gan kekwn kat bilik n tido je time xde kelas.hehehe..Jadi, masa final year aku hari tue, kwn2 ajak aku maen futsal dgn bdk2 lelaki kos aku. Ktorg share duit dgn boys, kadang2 amik 2 jam, kadang2 amik 3 jam tempah court futsal tue. Tapi, gilir2 r maen bola dgn boys. Kitorg maen futsal biasenyer time kelas sket jer. Aku rasa best jgk sepak bola nie sbb korg faham2lah biler girls maen bola, dh sumbat 1 gol pun mcm menang piala dunia dk menjerit sana sini.huhuhu...

Masa tgh asyik maen bola tue, mcm2 gelagat aku dpt tgk kwn2 prmpn aku. Perangai dorg yg ayu n lembut ms dlm kelas xde mcm tue je sbb dk melalak xtentu pasal.hehehe..Ada kwn aku sorg nie plak siap peluk aku dari belakang lg sbb xnk bg aku sumbat gol! Ada jugak yg nangis2 biler bola terkena kat batang hidung yg mancung tue..Haish! ganas betoilah dorg nie...hahaha...

Best sgt2 maen futsal!!serius aku cakap! biler aku maen futsal, aku rasa aku nk kejar bola tue je..pastue rasa nk jaga sesgt team kiter xnk bagi kalah..xkesah jatuh byk kali pun, asalkan kite gol!wee~

Masa maen futsal jgk, kite akn rasa sehat dan dpt lari sekejap drpd masalah yg kite hadapi atau tertekan dgn benda2 yg kite xsk.Feel so free LOL!hee..

Tapi, mesti korg xcaye kalau aku xtunjuk gmbr aku maen futsal kn, meh sini! Aku pamer dalam blog aku nie..

Nie close frens aku masa belajar dulu...Ganas nie tapi maintain ayu kalau jalan depan bdk lelaki.huahua..

walaupun aku dalam court futsal tapi sempat jgk aku posing.Bukan ape, sbnrnye aku dh nampak kwn aku tgh amik gmbar ktorg maen sbb tue aku dk berdiri senget mcm tue.hahaha...

nielah kwn2 yg belajar satu kos dgn aku dulu..tgklh gaya gagah berani kudaku berlari masing2 tapi aku still maintain ayu n manjer..aku yg pakai t-shirt merah kat bwh ler.huahuahua...


Hah!..bestkn nampak maen futsal..So, bagi sape2 yg xpernah maen futsal, korg ajaklah famili@kwn2 korg pegi maen.Xrugi tau maen sepak2 bola nie.Kitorg maen hr tue pn dk mengilai mcm potianak je lebih..hahaha...

Oklah, aku nk chow dulu ek. Bantal dgn katil aku pun dh panggil aku sejak dr td lg nie.
Gudnite semua! Jgn lupa mimpi maen futsal mlm nie k!

daa~

p/s:next time, blh jgk korg ajak aku maen futsal tapi korg belanjalah ek!huhu...

5 comments:

Jaune said...

bestnye futasal!!!!

Anyss said...

jaune, mmg best maen futsal! nanti ajaklah kwn2 maen ek!hehehe..

kznabihah.com said...

hai2.. best2 men futsal.. =)

nuranysyafwah said...

wahh.. tak pernah terfikir pulak nak maen futsal..
Best eyh? jum2.. Kte blanje akak.. hehe
:))

Anyss said...

nabihah- betol2! huhuhu

anys junior- meh r..kiter pegi sm2.suker2! wee~