Thursday, February 24, 2011

Sedang berusaha utk belajar lagi...

Assalamualaikum...

Dah lama rasanyer aku xupdate blog nie.Aku tgh bingung sekarang nie dgn asngmt. Aku blurr nk bt asngmt sebab dh lama xbelajar. Otak pun dh berkarat rasanyer..Kene letak clorox sikit.hukhuk...Dahlah aku belajar dgn org yg dh kawen, nk cari kawn pon susah, nk bincng pasal asngmt lg lar.uwaa~

Oh, nampaknyer sedikit stress telah menyelubungi diri aku akhir2 nie. Pengajian jarak jauh nie ada baek n burknyer. Kalau dipandang dr sudut positif, aku leh duk kat rumah, makan minum mak ayah jaga, minyak kereta pon ayah yg bg. Nk pegi kelas pon mitak duit gan ayah mcm nak pegi kelas kat sekolah plak. Aku nk keje xboleh sebab nanti sape nk htr adek bongsu aku pegi sekolah, sape nk amik mak aku kat sekolah kalau ayah aku ada mesyuarat. Sape nk bawak nenek aku pegi window shopping. Aku just mengajar tuisyen tiap x hujung minggu tiba jelah. Tuelah satu2nyer sumber kewangan aku yg extra. Tue pun aku dpt seciput je.hee~

Ada jugak keburukannyer, mcm aku cakap tadi r, nk bt discussion susah sket sbb most of them ramai yg dh kawen, kelas pon xsemestinyer sama, laen2 kelas, laen2 students. Sampai ada kelas yg blended je gan kos laen mcm nursing, pentadbiran n sewaktu dgnnyer..Aku memang kene belajar jadi 100% independent. Xleh dh nk maen2, tgk jadual kelas sendiri, kene bc biar fhm sendiri. Semua kene sendiri. Hopefully, aku dpt menyesuaikan diri dgn alam pengajian jarak jauh nie. InsyaAllah...

Lupa lak nk gtau, aku sbnrnyer belajar kat oum dlm degree tesl. Masa 1st time masuk kelas hari tue, aku rasa blurr je, mcm separuh sedar je blh belajar kat situ. Aku amik oral communication, learning distance learners n educational psychology. Maybe next semester, aku nk tambah sikit mata pelajaran aku, pastue nk transfer kredit. Nk tranfer kredit pun ada syarat plak, aku kene htr transkrip diploma dulu dekat oum kl pastue kalau dpt approvement dr fakulti bahasa kat sana baru aku leh transfer, kalau x, belajar lg r subjek sama...

Oklah, aku nk berhenti di sini dulu. Nk smbng bt keje yg terbengkalai sbb esk ada kelas. Tapi kelas aku hari Jumaat je. Dr pagi sampai petang. Dalam sebulan, 2x je jumpa tutor. Nampak relax x? tapi aku maen2 byk sgt hr tue, lupa aku dk alam degree dh. Harap2 kemalasan akan pegi jauh dr hidup aku. huu~

Jaga diri semuaaaaaaaa............
Daa~

No comments: